Financieel en fiscaal advies bij echtscheiding

Een voorgenomen echtscheiding; wij hopen oprecht dat u er nooit mee te maken krijgt. Helaas kan het echter toch ooit zover komen. Het is dan verstandig om er voor te zorgen dat alles goed geregeld is. Niet alleen juridisch, maar zeker ook financieel en fiscaal. Dat voorkomt namelijk een hoop problemen en verdriet.

Een advocaat kan u helpen met de juridische kant zoals gezagsvoorziening voor de kinderen, alimentatie en het toewijzen van de echtelijke woning, en dergelijke. Wij helpen u met de financiele en fiscale kant van de scheiding. Wij geven u inzicht en advies met betrekking tot alle fiscale aspecten, zoals de gevolgen van de alimentatie-uitkering en de eventuele afkoop daarvan, de aftrek van de hypotheekrente van de (voormalige) eigen woning en het recht op bepaalde heffingskortingen. Op deze manier wordt u achteraf niet geconfronteerd met onverwachte financiële tegenvallers.

Hiervoor hebben wij twee echtscheidingsplanners te weten René Joosten en Theo van Geel. René en Theo hebben beide de HBO-opleiding Echtscheidingsplanner afgerond en kunnen u tot in de detail adviseren.  Theo van Geel heeft over dit onderwerp een interessant artikel geschreven dat in Het Verzekeringsblad is gepubliceerd en wat u hier kunt downloaden. Een afspraak met een echtscheidingsplanner kunt u via de vestiging bij u in buurt aanvragen. 

Voor veel gestelde vragen kunt u hier klikken. Voor specifieke vragen kunt u het beste contact met ons opnemen.