Inkomensverlies bij overlijden

 

Als u of u partner overlijdt, kan uw gezinsinkomen fors dalen. Soms ontvangt u nog wel een uitkering vanuit de pensioenregeling van uw partner. Deze uitkering is vaak maximaal 70% van het loon van uw overleden partner. Maar vaak genoeg  is er helemaal niets geregeld.

Als er niets of niet veel geregeld is kan uw overgebleven gezinsinkomen niet meer toereikend kan zijn om uw hypotheeklasten en andere (vaste) lasten te betalen. Wellicht heeft u al een levensverzekering / overlijdensrisicoverzekering afgesloten die gekoppeld is aan uw hypotheek. Hiermee worden de hypotheeklasten wel verlaagd, maar wordt u inkomen niet aangevuld. Helaas komen wij nog steeds praktijk gevallen tegen waarbij het huis alsnog verkocht moet worden omdat de lasten toch te hoog blijven voor de achterblijvende partner.

Graag maken wij in gesprek duidelijk wat de consequenties voor u persoonlijk zijn bij overlijden. Uiteraard nemen wij dan ook arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid mee. Vaak duurt dit gesprek niet meer dan een uur. U ontvangt dan ook een analyserapport waarin staat welke risico's u precies loopt. U kunt dan zelf bepalen welke risico's u wilt lopen en welke u wilt verzekeren. Uiteraard geven u duidelijk advies welke risico's u kunt lopen en welke risico's onverantwoord zijn.

Klik hier voor een voorbeeldrapport.

Wilt u nu al iets meer weten? Maak dan gebruik van onze risicoscanner: